14 januari 2022

Verklaring burgemeester Henk Jan Bolding over de mogelijke openstelling van winkels en horeca op zaterdag 15 januari

Burgemeester Henk Jan Bolding van Het Hogeland heeft alle begrip voor de benauwende en benarde situatie waarin onder meer de winkeliers en de horeca verkeren en leeft met ze mee. Het water staat die ondernemers tot de lippen. De huidige maatregelen zijn niet meer doeltreffend tegen de bestrijding van het virus.

Volgens de laatste berichten lijkt de regering aan te koersen op versoepelingen, óók voor de middenstand. In dat licht vindt hij het wijzer de persconferentie van vanavond eerst af te wachten. Maar dat winkeliers een statement willen maken en hun ongenoegen willen demonstreren, begrijpt hij. Hij vertrouwt er op dat de ondernemers in Het Hogeland die zaterdag de deuren openen dat zorgvuldig en met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen, waaronder de anderhalvemeter-regel, doen.

In Het Hogeland zal alleen op zaterdag, omdat het om een eenmalige actie gaat, niet worden gehandhaafd. Excessen daargelaten. Burgemeester Bolding roept daarbij het publiek op het gezond verstand te gebruiken.