30 september 2022

Uitnodiging informatieavonden Wind op Zee op 12 en 25 oktober 2022

Het programma Aansluiting Wind Op Zee – Eemshaven onderzoekt de mogelijkheden voor toekomstige kabel- en leidingroutes vanaf windparken in de Noordzee naar de Eemshaven. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nodigt u uit voor 2 informatieavonden over deze plannen.

Wanneer en waar

  • Op 12 oktober 2022 van 19.30 uur tot 21.30 uur in Sportpark Meij aan de Grote Hadderstraat 1 in Uithuizermeeden.
  • Op 25 oktober 2022 van 19.30 uur tot 21.30 uur in het dorpshuis aan de Hoofdstraat 105 in Pieterburen.
    Deze informatieavond is speciaal voor grondeigenaren. Namens de gemeente zal wethouder Eltjo Dijkhuis aanwezig zijn.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet nodig.

Waar gaat het over?

Windparken op de Noordzee zullen in de toekomst zorgen voor een deel van onze energie. Windenergie is duurzaam en helpt mee aan onze klimaatdoelen. In de plannen zullen kabels vanuit 2 windparken (Ten Noorden van de Wadden en Doordewind) aan land komen in gemeente Het Hogeland. De aanleg van de kabels zal effect hebben op de omgeving.

Notitie

Tijdens de informatieavonden zal het vooral gaan over de conceptnotitie Reikwijdte en Detailniveau. Deze notitie ligt tot 10 november 2022 ook ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Winsum. Alle reacties worden door de betrokken overheden meegenomen bij het opstellen van de definitieve Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Daarin wordt vastgelegd welke informatie in het milieueffectrapport opgenomen moet worden..

Informatie en contact

Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u alle informatie over het Programma aansluiting wind op zee - Eemshaven. Heeft u nu al vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan vooral een mail naar pawoz-eemshaven@minezk.nl