20 oktober 2023

Nationale Klimaatweek: kijk wat jij kunt doen voor een beter klimaat

In de week van 30 oktober tot en met 5 november 2023 is er extra aandacht voor het klimaat. En vooral: wat wij met z’n allen kunnen doen om Het Hogeland een stukje duurzamer te maken. Niet alleen in deze week, maar het hele jaar door.

Workshops en acties

In de Klimaatweek zijn er workshops en acties waarbij je aan de slag kunt gaan voor een beter klimaat. Leer bijvoorbeeld om te koken met streekproducten, kleding te repareren of jam te maken. Of om je oude jeans te pimpen. Er is een winactie voor gratis regentonnen en je kunt een maand lang een elektrische deelauto uitproberen. De gemeente organiseert de workshops en acties samen met Vakland Het Hogeland, Wongema en de plaatselijke energiecoöperaties.

  • Je kunt je nu al aanmelden voor de workshops via www.vaklandhethogeland.nl/wat-kan-ik-leren
  • Aanmelden voor de acties kan tijdens de Nationale Klimaatweek, via de social mediakanalen van de gemeente, deze website en het gemeentenieuws.

Volg de klimaatburgemeester

Klimaatburgemeester Robin Hazekamp (18) uit Winsum gaat in de Klimaatweek op pad door de gemeente om mensen aan het woord te laten over wat zij doen voor een beter klimaat. Robin: “Iets doen voor het klimaat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat willen we laten zien tijdens deze week. En hopelijk inspireren we er veel mensen mee!” Volg de belevenissen van Robin via de social mediakanalen van de gemeente. Elke dag is er een ander thema: voedsel, natuur, bouwen, vervoer, energie, spullen en kleding. 

‘Het hele jaar door’

De gemeente Het Hogeland vindt het belangrijk om te laten zien wat mensen kunnen doen voor een beter klimaat. Wethouder Duurzaamheid Arjen Nolles: “We staan samen voor een grote uitdaging. In de Nationale Klimaatweek laten we zien wat we met z’n allen kunnen doen om Het Hogeland duurzamer te maken. Niet alleen deze week, maar het hele jaar door.”

Klimaatburgemeester Robin Hazekamp | Petra van den Berg (geïnterviewde) | wethouder Arjen Nolles