10 mei 2022

Koninklijke onderscheiding voor Frida Bolt uit Kloosterburen

Mevrouw Frida Bolt uit Kloosterburen heeft op 12 mei 2022 een Koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Henk Jan Bolding. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in woon-zorgcentrum ’t Olde Heem in Kloosterburen dat 50 jaar bestaat. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

‘t Olde Heem

Mevrouw Bolt werd kort na de opening van ’t Olde Heem in 1972 vrijwillig medewerker in het centrum. Daar regelde ze het vervoer van bewoners naar het ziekenhuis, verzorgde de koffie en deed ze met bewoners een ommetje door het dorp. Op dit moment is ze nog actief in de breiclub.

Andere activiteiten

Frida Bolt was verder actief voor de plaatselijke voetbalvereniging en verzorgde ze de bloemstukken in de Sint-Willibrorduskerk in haar woonplaats. Ook was ze vrijwilliger bij de afdeling De Marne van de Zonnebloem. In café Willibrord in Kloosterburen was ze actief in de bediening tijdens evenementen.

Beloning

“De optelsom van al die voetstappen in Kloosterburen, al die activiteiten voor de Kloosterbuurder gemeenschap, al die jaren die Frida Bolt actief is geweest voor haar omgeving zijn door koning Willem Alexander beloond. En die beloning bestaat uit de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Een welverdiend compliment en een warm ‘hartelijk dank voor alle tijd en moeite’ uit het jarige ’t Olde Heem en uit de gemeenschap die Kloosterburen heet”, zegt burgemeester Henk Jan Bolding in zijn toespraak.