12 september 2022

Bespaar energie en geld met Junior Energiecoach: een superleuk spel!

Junior Energiecoach is een gratis energiespel voor Hogelandster gezinnen. Aanmelden kan tot en met 2 oktober 2022.

Spelregels

 • Voor gezinnen met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar.
 • Het spel start op 7 oktober 2022.
 • Het duurt 5 weken en kost 15-30 minuten per week.
 • Meedoen is gratis.

Aanmelden

Dat kan tot en met 2 oktober 2022 op juniorenergiecoach.nl/aanmelden.

  Over Junior Energiecoach

  Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in huis? Doe met het gezin mee aan Junior Energiecoach en ontdek waar je energie kunt besparen. TV-held Varkentje Rund neemt je als Junior Energiecoach elke week mee op ontdekkingsreis. Een spel met leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties. Kijk voor meer informatie op juniorenergiecoach.nl.

  Ook voor scholen

  Je kunt meedoen als gezin of met je school, BSO of scoutinggroep. Wethouder Arjen Nolles gaat samen met zijn gezin meedoen aan Junior Energiecoach. Hij hoopt dat ook veel Hogelandster scholen zich aanmelden: “Kinderen leren op een leuke manier hoe ze energie kunnen besparen. Hier hebben kinderen wat aan voor later. En ze geven de tips ook meteen thuis door.” Alle basisscholen in Het Hogeland hebben een oproep ontvangen van de gemeente.

  Hoe vinden kinderen het?

  Edo en Gijs uit Uithuizermeeden vonden Junior Energiecoach superleuk: “We wachtten elke week weer op vrijdag. Want dan kwam er weer een nieuw filmpje van Varkentje Rund! Als we een opdracht deden, mochten we een dikke duimen sticker plakken. Nu weten we dat teveel stekkers in het stopcontact niet goed is. En dat we de deuren achter ons dicht moeten doen!”