12 maart 2019

Zes aardbevingsgemeenten steunen uitkomst Jongeren Top

Top van 1000 jongeren aan de slag met eigen toekomst

Op 11 maart 2019 ondertekenden wethouders Kristel Rutgers (Gemeente Het Hogeland), Peter Verschuren (Gemeente Midden-Groningen), Mattias Gijsbertsen (Gemeente Groningen), Lea van der Tuin (Gemeente Appingedam), Pier Prins (Gemeente Loppersum) en ambtenaar Tina Talsma (namens Gemeente Delfzijl) een intentieverklaring van de JongerenTop waarmee ze aangeven er alles aan te doen om de uitkomsten van de Top samen met de jongeren te realiseren. De ondertekening werd een letterlijke handtekening met handverf. Nerissa Ufkes (13 jaar), Floor Zwerver (14 jaar) en Tobias Wijnstra (12 jaar) tekenden de verklaring namens de jongeren uit het gebied. 

Samen realiseren

'De organisatie is ontzettend blij met deze brede steun. Uiteraard zijn niet alle uitkomsten afhankelijk van gemeenten. Daarom hebben we ook een groot ambassadeursnetwerk van grote en kleine bedrijven en organisaties die de Top een warm hart toedragen. Ook zij gaan met de organisatie en de gemeenten kijken hoe ze samen met de jongeren de uitkomsten kunnen realiseren’ aldus Marian van Voorn, initiatiefnemer van de JongerenTop.

Top van 1000 jongeren

Op 7 juni 2019 vindt de allereerste JongerenTop in Groningen plaats. Een top waar 1000 jongeren tussen de 12-17 jaar  uit het aardbevingsgebied aan de slag gaan met hun eigen toekomst middels gesprekken, dans, muziek, theater en spel. Wat vinden jongeren tussen de 12 en 17 jaar belangrijk, wat is goed en wat moet anders in hun eigen leefomgeving? De uitkomsten van de dag worden na de top ook daadwerkelijk uitgevoerd samen met jongeren en met behulp van organisaties, gemeenten en betrokkenen. Uit de Top, waaruit ruim 100 ideeën komen, wordt een top tien van beste ideeën gekozen. De intentieverklaring gaat met name over deze tien ideeën.

Ondertekening intentieverklaring JongerTop
Ondertekening intentieverklaring JongerTop
Vertegenwoordigers van zes aardbevingsgemeenten aan tafel
Vertegenwoordigers van zes aardbevingsgemeenten aan tafel