27 mei 2019

Woning in Usquert gesloten vanwege illegale hennepteelt

Vrijdag 24 mei is in Usquert een woning voor een periode van zes maanden gesloten. In april van dit jaar werd hier door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Bevoegdheid burgemeester

Waarnemend burgemeester Henk Jan Bolding van de gemeente Het Hogeland heeft op basis van artikel 13b Opiumwet, ook wel ‘Wet Damocles’ genoemd, besloten de woning voor 6 maanden te sluiten. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van de Politie en het Openbaar Ministerie worden opgelegd om overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Hennepkwekerij in uw buurt? Levensgevaarlijk!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar is dat zeker niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen, worden omringd door zware criminaliteit en maken de buurt onveilig. Het brandgevaar voor omwonenden is groot. Vaak tappen henneptelers op een onveilige manier elektriciteit af, waardoor er levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ook leidt een hennepkwekerij regelmatig tot waterschade.

Uw hulp

Help mee onveilige situaties te bestrijden. Een hennepkwekerij wordt vaak ontmanteld na tips van omwonenden. Uw hulp bij het melden van een mogelijke kwekerij is dus van groot belang. Heeft u vermoedens van een drugspand? Bel Politie, 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.