1 augustus 2019

Woning in Bedum gesloten vanwege illegale hennepteelt

Burgemeester Henk Jan Bolding heeft op 1 augustus 2019 aan de Irenelaan in Bedum een woning voor een periode van 6 maanden gesloten: de politie heeft er een hennepkwekerij aangetroffen en heeft deze ontmanteld.

Deze bestuursrechtelijke maatregel is genomen op grond van artikel 13b van de Opiumwet en het Damoclesbeleid van de gemeente om overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Hennepkwekerij: levensgevaarlijk

Een hennepkwekerij is gevaarlijk. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen, worden omringd door (zware) criminaliteit en maken de buurt onveilig. Daarnaast is het brandgevaar voor omwonenden groot, omdat henneptelers vaak op een onveilige manier elektriciteit aftappen, waardoor er levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ook leidt een hennepkwekerij regelmatig tot waterschade.

Uw hulp

Help mee onveilige situaties te bestrijden. Een hennepkwekerij wordt vaak ontmanteld na tips van omwonenden. Uw hulp bij het melden van een mogelijke kwekerij is dus van groot belang. Heeft u vermoedens van een drugspand? Bel de politie, 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.