24 juni 2019

Wethouder Blok opent nieuw onderkomen Tennisclub Baflo in Marciaborg

Zaterdag 22 juni 2019 heeft wethouder Harmannus Blok de nieuwe tennisbanen en kantine van Tennisclub Baflo geopend. De kantine vindt onderdak in het multifunctionele kindcentrum Marciaborg, tussen Baflo en Rasquert, en biedt uitzicht op de tennisbanen naast het gebouw.

Samen onder één dak

De Marciaborg is op de oude plek van de tennisbanen van Tennisclub Baflo gebouwd. De club is daarom in 2017 verhuisd naar een tijdelijke locatie en is nu op de definitieve plek. Sinds september 2018 zijn in de Marciaborg twee basisscholen, een peuterspeelzaal en kinderopvang gevestigd. Met het in gebruik nemen van de tennisbanen en de kantine is het gebouw volledig ingevuld. Samen onder één dak met andere organisaties biedt mogelijkheden voor het delen van voorzieningen en voor samenwerking. De tennisclub geeft al jaren tennislessen aan schoolkinderen en zet deze traditie voort op de nieuwe banen.

Inrichten Marciapark

Deze zomer wordt gewerkt aan de inrichting van het omliggende Marciapark, met paden, groen, een pannaveldje, jeu de boulesbaan en een veldje voor buitengymlessen.