13 februari 2020

In Leens verhuist de bibliotheek naar het gemeentehuis

De bibliotheek verhuist van de Breekweg naar de centrale hal van het gemeentehuis in Leens. De nieuwe locatie opent op 2 maart 2020. De oude locatie sluit op 17 februari 2020.

Verbouwing

De centrale hal van het gemeentehuis wordt voor het grootste deel niet meer gebruikt omdat de raad er niet meer vergadert. De hal is daarom verbouwd voor de bibliotheek. Er zijn speciale technieken gebruikt zodat er geen geluidsoverlast is, maar wel privacy. Zo kunnen bibliotheek en gemeente allebei een plek krijgen in dezelfde hal.

Wethouder Eltjo Dijkhuis over de verhuizing

“Al jaren was het de bedoeling om te verhuizen naar een plek dichter bij het centrum waar naast de bieb ook andere functies en instanties samen met de bieb in een ruimte zitten.” Een bibliotheek in of als een multifunctionele ruimte past bij de nieuwe invulling van openbare bibliotheken.

“In Het Hogeland willen we de bibliotheken een nieuwe toekomst geven. Een bieb is veel meer een ontmoetingsplek en huiskamer dan alleen een hoop boeken op planken. Een bieb vervult nu meerdere functies in de maatschappij”.

Regiomanager Biblionet Groningen Ilona Ebels over de nieuwe invulling

“Het wordt een eigentijdse bibliotheek waar iedereen welkom is om een leven lang te blijven leren en ontdekken. Bibliotheek Leens is daarmee, na de bibliotheken in Appingedam, Veendam, Middelstum en Winschoten de vijfde bibliotheek in de provincie die is ingericht volgens deze nieuwe formule.” 

Opening

Wethouder Eltjo Dijkhuis en Rachel van Hoogen van Biblionet Groningen openen de nieuwe bibliotheek op 2 maart om 13.30 uur. Iedereen is welkom.