27 september 2019

Eerste Gezondheidsdag groot succes

De eerste Gezondheidsdag die de gemeente Het Hogeland op donderdag 26 september organiseerde in de Blauwe Schuit in Winsum was een groot succes. Op het evenement, waar de wethouders Mariette de Visser en wethouder Kristel Rutgers aanwezig waren, kwamen ongeveer 150 mensen van alle leeftijden af.

Mariette de Visser sprak het openingswoord: “Vandaag staat het thema Positieve Gezondheid centraal. Bij positieve gezondheid gaat het om veerkracht, eigen regie en leren omgaan met allerlei situaties. We willen samen met inwoners en maatschappelijke organisaties een gezonde leefstijl stimuleren en voorwaarden scheppen zodat mensen mee kunnen doen.”

Stands en workshops

Er waren 30 organisaties met een stand aanwezig en er zijn tien workshops gegeven over allerlei aspecten van gezondheid. Zo waren er workshops over positieve gezondheid, gezond koken met een klein budget, zorg voor ouderen in de toekomst, onderzoek naar roken en toepassingen van nieuwe technologie (e-health). In de ‘Proatbus’ konden mensen in gesprek over de impact van aardbevingen op hun leven. Iris Kluin van Dansschool IDC gaf samen met een dertigtal kinderen een energieke openingsact in de theaterzaal van De Blauwe Schuit. Peter Beukema zorgde voor de muzikale begeleiding.

Positieve gezondheid

De Gezondheidsdag maakt deel uit van een reeks activiteiten voor het nieuwe positieve gezondheidsbeleid van de gemeente Het Hogeland voor de jaren 2020-2023. Begin volgend jaar stelt de gemeenteraad het nieuwe beleid en de gezondheidsactiviteiten vast voor de volgende jaren.