29 juli 2019

Een 6,6 voor woonomgeving voormalige gemeente Winsum

Inwoners van de voormalige gemeente Winsum hebben in de burgerschouw hun woonomgeving beoordeeld met een 6,6. Ten opzichte van vorig jaar is dat een hogere score. Met de burgerschouwapp op de telefoon of tablet beoordeelden bewoners hun dorpen. In de app kunnen de deelnemers een keuze maken uit drie kwaliteitsscores: hoog (8), basis (6) en laag (4).

Over het groen kwamen de meeste opmerkingen: te hoog gras, onvolledige beplantingsvakken, overhangend groen en overgroei van bermen over fietspaden. Straten en wegen beoordeelden inwoners met een 6,5. Op ‘verzorging’, het onderhoud van de openbare ruimte, scoorde Winsum hoog, een 7,7. Slechts 1 dorp constateerde zwerfafval. De gemeente pakt zoveel mogelijk van de gemaakte opmerkingen aan in het reguliere onderhoud. 

Meedoen

De genoemde uitkomsten van de schouw in voormalige gemeente Winsum zijn tussenresultaten. Meedoen kan nog tot en met 27 oktober 2019. Daarna wordt het eindresultaat bekendgemaakt. 

Burgerschouw Het Hogeland

In de gemeente Het Hogeland wordt een burgerschouw alleen nog in de voormalige gemeenten Winsum en De Marne gedaan. Het Hogeland wil voor de toekomst toe naar één vorm van burgerschouw. De gemeentelijke dorpencoördinatoren zullen dit doen in overleg met de dorpen.