Nieuwsbericht

12 maart 2019

Doet u ook mee met NLdoet?

NLDoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 is er weer NLdoet. Op deze landelijke actiedagen kunt u samen met duizenden mensen kleine en grotere organisaties helpen bij allerlei klussen. Ook in gemeente Het Hogeland zijn er volop klussen waar uw hulp welkom is. Kijk op https://nldoet.nl/ welke klussen er in uw buurt zijn en meld u aan.

Burgemeester Henk Jan Bolding, wethouder Harmannus Blok en wethouder Mariette de Visser geven op vrijdag 15 maart 2019 om 9:30 uur het startsein voor NLdoet in Het Hogeland. Dit vindt plaats bij Hertenkamp Borgstee in Winsum waar de burgemeester en wethouders zich richten op het maken van vogelhuisjes.

893 klussen

In gemeente Het Hogeland zijn 893 klussen aangemeld voor NLdoet. Dit zijn diverse opknap-, schoonmaak- en verfklussen, het aanleggen van beplanting voor de zomer, het opruimen van een archief, maar ook het organiseren van een gezellige middag. Veel vrijwilligers hebben zich aangemeld om hun steentje bij te dragen aan een klus.

Het college klust

Op vrijdag vanaf 11:30 uur zet wethouder Eltjo Dijkhuis zich in voor het openluchtmuseum in Warffum en gaat wethouder Kristel Rutgers rolstoelen pimpen in Bedum. Op zaterdag 16 maart gaat wethouder Mariette de Visser mee op tournee met de dorpencoördinatoren van Het Hogeland. Zij gaan met een bus de gemeente door voor allerhande klussen.

Winsum Schoon&Groen

In Winsum wordt dit jaar weer de zwerfvuilactie ‘Winsum Schoon & Groen’ georganiseerd. Dit is een jaarlijks onderdeel van NLdoet in Winsum, waarbij vrijdag basisschoolkinderen aan de schoonmaak gaan en de vrijwilligers het zaterdag overnemen. Samen maken zij het groen in het dorp klaar voor het voorjaar en prikken zwerfvuil op.

Contact

Telefoonnummer

088 - 345 88 88, maandag tot en met vrijdag, 9.00 – 17.00 uur

WhatsApp

06 - 1145 0530, maandag tot en met vrijdag, 9.00 – 17.00 uur

E-mailadres

gemeente@hethogeland.nl

Postadres

Gemeente Het Hogeland, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen