20 augustus 2019

Aardbevingswaaier voor alle huishoudens Het Hogeland 

Er zijn verschillende organisaties die inwoners bij kunnen staan als ze vragen hebben over aardbevingen of daardoor problemen ervaren. De aardbevingswaaier, die de gemeente Het Hogeland heeft ontwikkeld, zet de belangrijkste organisaties overzichtelijk op een rijtje. In een oogopslag is te zien waar men met welke vragen terecht kan. De waaier wordt huis aan huis verspreid tussen 21 augustus en 5 oktober 2019.

Wethouder Kristel Rutgers: “Vanuit de raad kwam de vraag naar een duidelijk overzicht van organisaties die inwoners kunnen ondersteunen bij vragen en problemen als gevolg van aardbevingen. Ik kan mij voorstellen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien in de hoeveelheid betrokken organisaties. Daar spelen we met de aardbevingswaaier op in. Bij vragen over bijvoorbeeld schade, versterking of andere problemen kun je in de waaier snel zien bij welke organisatie of instantie je moet zijn. Ik vind zulke informatie van belang voor onze inwoners."

De aardbevingswaaier is door de vorm en het gebruik van kleuren en illustratie toegankelijk en gemakkelijk te bewaren. Het gaat om een losbladig systeem. Als er informatie wijzigt, worden nieuwe bladen toegestuurd. De gebruiker kan de informatie zo zelf actueel houden.

De waaier wordt door medewerkers van Werkplein Ability verspreid onder alle huishoudens in de gemeente Het Hogeland.