1 november 2023

Buurtbus lijn 563 rijdt tussen Ten Boer - Winsum

Sinds september 2023 kun je doordeweeks met de bus reizen tussen Winsum en Bedum. Buurtbus lijn 563 van Buurtbusappingedam.nl rijdt dan de route Ten Boer – Bedum – Onderdendam - Winsum.

Vaste route en tijden

De buurtbus rijdt van maandag tot en met vrijdag 8x per dag een vaste route op vaste tijden heen en terug tussen Ten Boer – Bedum – Onderdendam – Winsum. Een rit kost € 2,--. Betalen kan alleen met de pin. Daarnaast kun je een maandkaart voor € 40,-- kopen. In Ten Boer kun je ook doorreizen naar Appingedam. Deze rit (lijn 564) kost ook € 2.

Haltes

In Bedum kun je  in- en uitstappen bij het vroegere gemeentehuis. In Winsum kan dat bij de “Groene School” en in het winkelcentrum bij de Albert Heijn. In het tussenliggende gebied stopt de bus bij de bestaande bushaltes. Het is de bedoeling dat de buurtbus in 2024 ook langs het gemeentehuis in Winsum rijdt. Bezoekers aan het gemeentehuis kunnen daar dan in- en uitstappen.

Meer informatie

De buurtbus heeft plaats voor 8 personen en wordt gereden door vrijwillige chauffeurs. De bus heeft een lage instap en is toegankelijk voor reizigers met een rollator of met een wandelwagentje. Rolstoelen en scootmobiels kunnen niet in de buurtbus. Mensen met een rolstoel of scootmobiel kunnen reizen met het WMO-vervoer.

De dienstregeling en meer informatie over de buurtbus kun je vinden op www.buurtbusappingedam.nl. Daar kun je ook terecht met vragen. De dienstregeling staat ook op 9292.nl en www.qbuzz.nl.