14 september 2021

Bouw 9 duurzame woningen in Munster van start

Maandag 13 september 2021 gaf wethouder Theo de Vries het startsein voor de bouw van nieuwbouwproject Diepzicht. Het gaat om 9 woningen in de wijk Munster in Winsum. De start wordt vaak gevierd met het slaan van een “eerste paal”. Maar omdat het hier gaat om duurzame woningen is deze aftrap ingeluid met het boren van een “eerste bodembron”.

Lage energiekosten, veel woongemak

De woningen krijgen goede isolatie, vloerverwarming en een bodemwarmtepomp. Er komen geen gasaansluitingen. En de energievoorziening is helemaal elektrisch. Verwarmen én koelen gaat met een eigen bodembron die aangesloten is op een warmtepomp. De bron gaat tot ongeveer 142 meter de grond in. Samen met de goede isolatie zorgt het voor lage woonkosten en veel gemak voor de bewoners. Wethouder De Vries is blij met de start van de bouw. “Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de duurzaamheidsopgave waar wij als overheid en gemeente Het Hogeland voor staan, samen met onze inwoners!’. Een mooi begin voor de nieuwe bewoners van Diepzicht. Over een klein jaar wonen ze in de duurzaam ontwikkelde woningen”.

Alle 9 woningen zijn al verkocht. Loostad Vastgoedontwikkeling (namens Credo Integrale Planontwikkeling BV) uit Apeldoorn heeft het project ontwikkeld. Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf uit Groningen bouwt de huizen. Beide partijen zijn onderdeel van het VolkerWessels concern.

Munster

De gasloze nieuwbouwwijk Munster ligt aan het Winsumerdiep in Winsum. Eind 2021 komen er weer bouwkavels te koop.