15 maart 2020

Bericht burgemeester Bolding over coronavirus

Beste Hogelandsters,

Nu vanavond is besloten dat ook scholen, kinderdagverblijven, horecagelegenheden en sportscholen in Nederland dicht gaan, wordt ook de wereld in Het Hogeland anders dan we gewend zijn. Want dit heeft gevolgen voor ons allemaal. 

Hoe anders worden de dagen van uw kinderen nu ze niet meer naar school gaan. Hoe anders worden de dagen nu sportaccommodaties, sportscholen en eet- en drinkgelegenheden gesloten zijn. Dat vraagt veerkracht van ons allemaal. En vooral van degenen die op hun werk worden verwacht in de beroepsgroepen waar juist nu de aanwezigheid zo gewenst is. 

In de zorg, het vervoer en transport, de hulpverlening en de noodzakelijke overheidsprocessen. We zullen de komende 3 weken gaan improviseren met elkaar. En dat kunnen wij Hogelandsters. Omdat we nuchter zijn, en mensen zijn van de schouders er onder. Ik wil u daar succes en sterkte bij wensen. 

Wij, als college, doen ons uiterste best om de zaken zo goed mogelijk te regelen. We volgen de adviezen van het Rijk en het RIVM. We gaan niet in op geruchten, omdat kalmte en vertrouwen juist nu nodig zijn. Ik wens u dat ook, kalmte en vertrouwen. Pas goed op u zelf, en de mensen in uw omgeving die dat nodig hebben.  

Hartelijke groet
namens het college van B&W,
Henk Jan Bolding, burgemeester van Het Hogeland