Logo van Gemeente Hogeland

Ik mag voor het eerst stemmen

Vanaf 18 jaar mag je stemmen bij verkiezingen. Op 21 november 2018 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van Het Hogeland. Met jouw stem heb je invloed op de toekomst van de gemeente Het Hogeland en op die van jezelf. Je kunt helpen bepalen wie er in de gemeenteraad komt en welke onderwerpen hoog op de agenda komen te staan. Sport, cultuur, zorg, onderwijs, werkgelegenheid, noem maar op.

Op welke partijen kun je stemmen

Via de post heb je inmiddels jouw stempas ontvangen. Met je stempas en een identiteitsbewijs kun je gaan stemmen. Maar voordat je gaat stemmen is het handig om na te gaan waar je op kunt stemmen. Je kunt stemmen op lokale partijen. Allemaal hebben ze hun eigen standpunten en idee├źn over wat goed is voor de gemeente Het Hogeland. Wil jij weten waar alle partijen voor staan? Bekijk dan de websites van de lokale partijen.

Stemmen doe je zo

Als je gaat stemmen moet je jouw stempas en identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) meenemen. Deze laat je zien aan de vrijwilligers bij het stembureau. Vervolgens krijg je een kieslijst waarmee je het stemhokje in mag. Kleur op de kieslijst achter 1 kandidaat een vakje rood en doe de kieslijst weer opgevouwen in de stembus.

Contact

Vanaf 1 januari 2019 gaan de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum samen verder als gemeente Het Hogeland.

Heeft u een vraag aan uw huidige gemeente?

Kijk op de contactpagina: