Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u iets gevonden of verloren? Geef dit door aan de gemeente. Wij registreren alle bij ons gemelde voorwerpen. Wanneer u meent dat de gemeente een gevonden voorwerp heeft geregistreerd dat van u is neem een foto of een aankoopbewijs van het voorwerp mee. Zo weten we zeker dat u de eigenaar bent. U moet zich ook kunnen identificeren.

Iets gevonden

Als u een voorwerp heeft gevonden, geeft u het af bij de gemeente of bewaart het zelf en meldt het bij de gemeente. Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar, dan mag u het voorwerp houden.

Reisdocument gevonden

Een identiteitskaart, paspoort, rijbewijs, verblijfsdocument of vreemdelingenpaspoort geeft u altijd af in het gemeentehuis.

Fiets gevonden

Van weesfietsen (achtergelaten fietsen) maakt u online een melding. Laat de fiets staan op de plek waar u hem aangetroffen heeft. De gemeente gaat er mee aan de slag.

Overzicht gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen (sub-pagina volgt nog)

Iets verloren

Diefstal

Bij beroving of diefstal moet u altijd aangifte doen bij de politie. Voor een aantal zaken kan dit direct via Politie.nl.

Reisdocument kwijt

Als u uw reisdocument kwijt bent, zoals uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart, dan vraagt u bij de gemeente een nieuwe aan en geeft u de vermissing door.

Verloren fiets

De gevonden fietsen worden door ons gecontroleerd en vergeleken met de als vermist opgegeven fietsen. U kunt de gevonden fiets op afspraak bij een van de gemeentewerven komen ophalen. Dit kan alleen wanneer u het sleuteltje van de fiets meeneemt.

Overzicht verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen (sub-pagina volgt nog)

Contact

Telefoonnummer

088 - 345 88 88, maandag tot en met vrijdag, 9.00 – 17.00 uur

WhatsApp

06 - 1145 0530, maandag tot en met vrijdag, 9.00 – 17.00 uur

E-mailadres

gemeente@hethogeland.nl

Postadres

Gemeente Het Hogeland, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen