Kindpakket

Hebt u kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, een laag inkomen en weinig geld? U kunt dan een vergoeding krijgen voor kosten die u voor uw kind maakt op het gebied van sport, muziek en school. De gemeente en Stichting Leergeld Hoogeland helpen u daarbij.

Wat u moet weten

De vergoedingen vraagt u aan via stichting Leergeld Hoogeland, behalve de fashioncheque. Deze vraagt u aan bij de gemeente. Om vergoedingen uit het Kindpakket te kunnen krijgen mag uw inkomen niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm. Ook mag u niet teveel spaargeld of waardevolle bezittingen hebben (vermogen).

Toegestaan inkomen en vermogen per 1 januari 2020

LeefsituatieInkomensgrensVermogensgrens
Alleenstaand, 21 jaar tot AOW leeftijd€ 1.199,64€ 6.225,00
Getrouwd of samenwonend, 21 jaar tot AOW leeftijd€ 1.713,77€ 12.450,00

School

U kunt voor ieder schoolgaand kind vanaf groep 7 een vergoeding aanvragen voor indirecte schoolkosten. Denk bijvoorbeeld aan een tablet of computer voor digitaal onderwijs. Of een bijdrage voor schoolreis of schoolkamp. De stichting Leergeld Hoogeland beoordeelt uw aanvraag. Na goedkeuring betaalt de stichting het aangevraagde bedrag aan de organisatie. U krijgt zelf geen geld overgemaakt.

Zwemmen

Voor uw kinderen kunt u een vergoeding aanvragen voor de kosten van zwemlessen (diploma A en B) en van een zwemabonnement. De stichting Leergeld Hoogeland beoordeelt uw aanvraag. Na goedkeuring betaalt de stichting het aangevraagde bedrag aan het zwembad. U krijgt zelf geen geld overgemaakt.

Sport

Voor de kosten van een sport voor uw kind (zoals contributie of kleding) kunt u per jaar een vergoeding tot € 225,- per kind aanvragen. Via de stichting Leergeld Hoogeland kunt u een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Na goedkeuring van uw aanvraag betaalt het Jeugdsportfonds de sportvereniging. Heeft u extra sportmateriaal nodig dan kunt u tegoedbonnen krijgen. U krijgt zelf geen geld overgemaakt.

Muziek, dans en toneel

Voor de kosten van muziek, dans en toneel voor uw kind (lessen en attributen) kunt u per jaar een vergoeding tot € 450,- per kind aanvragen. Via de stichting Leergeld Hoogeland kunt u een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Na goedkeuring van uw aanvraag betaalt het Jeugdsportfonds de vereniging. Heeft u extra attributen nodig dan kunt u tegoedbonnen krijgen. U krijgt zelf geen geld overgemaakt.