Scholen en kinderopvang

Kinderen in het basisonderwijs gaan tussen 11 mei en 8 juni 2020 voor 50% van de tijd naar school. Vanaf 8 juni 2020 gaan de kinderen weer volledig naar school. Het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs is sinds 11 mei al volledig open. Scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs gaan weer open op 2 juni 2020.

Kinderen van 4-12 jaar mogen vanaf 11 mei op de dagen dat ze weer naar school gaan ook weer naar de buitenschoolse opvang. Op de dagen dat de kinderen niet naar school gaan, mogen ze ook niet naar de BSO. 

Scholen en opvanglocaties bepalen zelf hoe ze dit invullen. Wilt u weten hoe het onderwijs of de opvang van uw kind geregeld wordt? Vraag dan de school of de opvang van uw kind.

Onderwijs op afstand

Op de dagen dat de kinderen niet naar school gaan volgen ze onderwijs op afstand. Heeft u geen laptop of tablet voor uw kind beschikbaar om thuis lessen te volgen? Neem dan contact op met de school van uw kind voor een passende oplossing.

Noodopvang voor kinderen

Staat uw beroep in de lijst met cruciale beroepsgroepen? Of moet uw kind om een andere reden gebruikmaken van noodopvang? Onder schooltijd kan uw kind terecht op school. Buiten schooltijd is dit op de kinderopvang.

De meeste kinderopvangorganisaties in de gemeente bieden 24-uurs noodopvang. Om gebruik te maken van noodopvang neemt u contact op met uw school, de kinderopvang of uw gastouder.