Toeristenbelasting

Wanneer u als toerist overnacht in de voormalige gemeente De Marne betaalt u toeristenbelasting. De eigenaar van een camping, bed and breakfast of hotel int de toeristenbelasting en draagt het geld af aan de gemeente.

Wat u moet weten

  • Overnacht u in een hotel, pension, recreatiewoning, camping of bed and breakfast in de voormalige gemeente De Marne en woont u niet in deze voormalige gemeente? Dan betaalt u toeristenbelasting. Deze is inbegrepen bij de kosten voor uw overnachting.
  • Bent u eigenaar van bijvoorbeeld een hotel, pension, recreatiewoning, camping of bed and breakfast in de voormalige gemeente De Marne? En biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan? U int dan toeristenbelasting van de gasten in uw verblijf die niet in deze voormalige gemeente wonen.
  • U ontvangt als eigenaar elk jaar een aangifteformulier. Daarmee geeft u het aantal overnachtingen van toeristen door. Op basis daarvan betaalt u de toeristenbelasting over dat jaar.
  • Wilt u de gemeentelijke belastingen komen betalen aan de balie van het gemeentehuis? Maak dan een afspraak. Neem dan wel uw aanslagbiljet mee.

Kosten 2019

  • Per overnachting € 1,15 per persoon (camping).
  • Per overnachting per persoon in een hotel, pension, woning, en bed and breakfast (B&B): € 1,50.

Vanaf 1 januari 2020: toeristenbelasting in de hele gemeente

In 2019 betaalt u alleen in de oude gemeente De Marne toeristenbelasting. Vanaf 1 januari 2020 betaalt u deze belasting in de hele gemeente Het Hogeland. De gemeente heeft de ondernemers die nachtverblijf aanbieden hierover een informatiebrief gestuurd. Heeft u geen brief ontvangen, en biedt u wel nachtverblijf aan tegen een vergoeding? Neem dan contact op met de gemeente. Wij zorgen ervoor dat u deze brief alsnog van ons krijgt.