Afvalcontainer aanvragen

Als u meer ruimte voor uw afval nodig heeft, vraag dan een extra container aan. Hiervoor moet u betalen. Behalve als u kunt aantonen dat u een extra container nodig heeft om medische redenen. Mocht uw container kwijt of kapot zijn, dan kunt u deze laten vervangen. Een gestolen container vervangen we gratis.

Extra container aanvragen

Als u meer ruimte nodig heeft kunt een extra grijze of groene container aanvragen tegen de onderstaande kosten. Een extra grijze container op grond van medische redenen is gratis als u een schriftelijke verklaring van huisarts of medisch specialist heeft. De verklaring mag niet ouder dan een jaar zijn. Het formulier moet dan ook ondertekend zijn door de huisarts of medisch specialist.

Kosten

Oude gemeente prijs grijze container (per jaar) prijs groene container (per jaar)
Bedum € 120,48 € 50,03
De Marne € 51,90 € 51,90
Winsum € 60,00 € 60,00
Eemsmond € 308,00 € 20,60

Container kwijt of kapot

Wacht eerst een paar dagen als u een container kwijt bent. Misschien heeft iemand deze per ongeluk meegenomen. Als u zeker weet dat uw container kwijt is, doe dan eerst aangifte bij de politie. Vraag pas daarna een nieuwe container aan bij de gemeente. Bij het aanvragen voegt u de aangifte van de verdwenen container (proces verbaal) bij. Een vervangende container is gratis. Ook als de container buiten uw schuld kapot is gegaan.